Räyskälän Ilmailukerho ry.

Räyskälän Ilmailukerho syntyi vuonna 2016, kun Espoon ja Hämeenlinnan ilmailukerhot yhdistyivät. Jäsenmäärältään kerho on yksi suurimpia ilmailukerhoja Suomessa.

Vuonna 2016 suuri ja harrasteilmailussa ainutlaatuinen tapahtuma, kahden perinteikkään ilmailukerhon yhdistyminen, näki päivänvalon kun Hämeenlinnan Ilmailukerhon ja Espoon Ilmailukerhon toiminnat yhdistettiin.

Hämeenlinnan Ilmailukerho on perustettu vuonna 1938, ja se on yksi Suomen vanhimmista. Espoon Ilmailukerho, entiseltä nimeltään Tapiolan Ilmailukerho joka perustettiin 1962.

Kerhoilla on pitkä yhteinen historia aina 1960-luvun alkuvuosista asti ja osa jäsenistä on ollut molempien kerhojen jäseninä, joten jo tästäkin lähtökohdasta kerhojen oli helppoa lähteä miettimään yhdessä molempien kerhojen tulevaisuudennäkymiä.

Monipuolisia ilmailulajeja

Yksi Räyskälän Ilmailukerhon päämääristä on esittää Sinulle konkreettisesti, mitä lentämisen tai lennättämisen hurmalla tarkoitetaan.

Räyskälän Ilmailukerholla on jaostot purjelentoa, kuumailmapallolentoa, lennokkeja ja moottorilentoa varten. Näiden jaostojen kautta pääset tutustumaan näihin lajeihin ja sitä kautta Sinulla on mahdollisuus aloittaa uusi kehittävä ja haasteellinen harrastus. Yhteystiedoista löydät kaikkien jaostojen yhteydenottotiedot.

Purjelentäjien kotikenttä on Räyskälä. Kuumailmapalloilijat lentävät Hämeenlinnassa ja sen ympäristössä. Lennokkiharrastajat lennättävät pääosin Hämeenlinnassa, jossa heillä on oma hyväksytty lennätyskenttä, mutta pitävät myös leirejä mm. Räyskälässä.

Ilmailu on monipuolinen harrastus, josta löytyy jokaiselle sopiva laji. Ilmailu antaa harrastajalleen paljon ja se on loistava vastapaino arjen aherrukselle. Harrasteen parissa arjen murheet unohtuvat ja harrastaja voi täysin nauttia harrasteen tarjoamista elämyksistä ja nautinnoista.

Tervetuloa hyvän harrastuksen pariin!